În acest sens, ea a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei de cinci ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009. Cererea a fost depusă joi, iar instanța a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul când va judeca această solicitare. Conform Agerpres, Tiberiu Iacob Ridzi a declarat vineri, la postul B1 tv, că motivul pentru care soția sa cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. El a subliniat că sMonica are mai multe probleme medicale și o imunitate foarte scăzută.
El a mai spus că ia în calcul înaintarea unei cereri de grațiere către președintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluția este întreruperea executării pedepsei pentru a efectua investigațiile medicale.
Anterior, apropiații Monicăi Ridzi au declarat că aceasta suferă de 13 afecțiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică și trombofilie.
Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.
 

Urmărește-ne pe Google News