Cornel Nistorescu are dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă, infracţiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la şase luni la trei ani. Acuzaţia va fi definitivată în funcţie de rezultatele rapoartelor de la IML, în care legiştii se vor pronunţa cu privire la numărul de zile de îngrijire medicală acordate victimelor.

Dacă una dintre cele două victime moare, încadrarea juridică în acest dosar se schimbă complet. Atunci va fi vorba de ucidere din culpă, iar pedeapsa cu închisoarea pentru această infracţiune este cuprinsă între doi şi şapte ani.

Cea mai uşoară pedeapsă pe care ar putea-o primi Cornel Nistorescu ar fi pentru vătămare corporală. În cazul în care victimele sale ar ieşi din spital mai devreme de 60 de zile, pedeapsa ar fi cuprinsă între trei luni şi doi ani.

În tot acest timp, Nistorescu poate spera la pronunţarea unei pedepse cu suspendare. El are acum dreptul să îşi conducă jeepul, cu toate că poliţiştii i-au reţinut permisul pe toată durata cercetărilor. “I s-a eliberat o dovadă pentru 15 zile, care îi dă dreptul să şofeze. Dacă procurorul de caz va decide prelungirea acestui act, poliţiştii de la “Rutieră” îi vor prelungi această dovadă”, ne-au spus surse apropiate anchetei.

Andreea, menţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor

Tinerii aflaţi pe motocicleta lovită în plin de jeepul condus de Cornel Nistorescu sunt, în continuare, internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală. În timp ce Tiberiu Florescu e la Secţia Ortopedie pentru fractura de bazin suferită, Andreea Frunză e în stare critică la Reanimare, unde respiră cu ajutorul aparatelor. Mişcat de drama pe care a produs-o, ziaristul s-a interesat de soarta celor doi motociclişti.

Urmărește-ne pe Google News