Președintele și ministrul educației au avut o întâlnire în care au discutat despre sistemul educațional și despre modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021 „în condiții de siguranță”.
Au fost evaluate „demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare”, iar „obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil”, dar în funcție de evoluția epidemiologică.
Totodată, Klaus Iohannis a solicitat intensificarea procesului de vaccinare, deoarece „imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor”, a mai transmis Administrația Prezidențială.
Un alt subiect discutat a fost cel al conducerilor la nivel preuniversitar. În acest sens, „Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți”.
În ce condiții s-ar putea redeschide toate școlile la sfârșitul lunii mai
Pe 4 aprilie, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că instituția pe care o conduce propune ca toate școlile să fie deschise la sfârșitul lui mai sau începutul lui iunie, fără alte scenarii, dar în anumite condiții.
Aceste condiții sunt:
- respectarea regulilor de protecție sanitară în școli (purtare mască de protecție, respectare reguli de igienă, distanțare adecvată, aerisire spații)
- susținerea continuării campaniei de vaccinare a personalului din învățământ
- testele non-invazive să fie disponibile în școli pe 4 mai, când se încheie vacanța
- confirmarea ipotezei specialiștilor epidemiologi cu privire la trendul descendent al ratei de infectare în luna mai.
Semestrul II al anului școlar 2020-2021 are 16 săptămâni, iar anul școlar pentru elevi se încheie pe 25 iunie.
Elevii au două vacanțe de Paște: prima între 2-11 aprilie și a doua între 30 aprilie-9 mai.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro