Curtea de Apel Suceava a admis contestația formulată de polițist și a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.
De asemenea, i-a impus să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze organul judiciar care a dispus măsura sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat.
Totodată, polițistul nu are voie să se apropie şi să comunice cu șapte martori din dosar, direct sau indirect.
Cercetat pentru șase infracțiuni de trafic de influență
Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, agentul de poliţie este cercetat pentru șase infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de luare de mită.
Achetatorii au stabilit că în perioada noiembrie – decembrie 2019, agentul de poliţie din comuna suceveană Cornu Luncii a pretins şi primit câte 400 de lei, 600 de lei, 100 de euro, respectiv 1.000 de euro și a pretins 1.400 de lei, pe care nu i-a mai primit.
Ce metodă folosea?
Agentul le spunea șoferilor că are probe care arată că autoturismele conduse de ei sau de persoane apropiate lor au trecut pe roșu și că există înregistrări pe camerele de supraveghere. Mai mult, potrivit anchetatorilor, la sfârșitul anului 2019, polițistul i-a promis unui sucevean că îi va da permisul reținut înapoi, dacă îi dă 4.000 de lei, iar în august 2019 a luat 300 de euro și 200 de lei de la doi șoferi prinși băuți la volan.
s
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro