Radu Zamfir vorbește cu bucurie de o noutate în viața lui, de cel de-al doilea copil al familiei, o fetiță de un an și jumătate.
Medicul recunoaște că accidentul de acum aproape 4 ani l-a apropiat și mai mult de credință, deși era și până atunci un om credincios. ”Este clar că numai Dumnezeu ne-a salvat”, sune Radu Zamfir.
Pasiunea pentru prelevarea de organe, pentru care a fost la un pas de moarte, este, și astăzi, la fel de puternică, pentru că, spune Radu Zamfir, la capătul acestui gest există un pacient care așteaptă acel ficat, care în urma unui transplant ”îi generează resetarea contorului vieții lui, adică șansa lui la viață este mai mare”.
Radu Zamfir este membru în echipa de transplant hepatic a Centrului de Chirurgie Digestivă și Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, coordonat de profesor doctor Irinel Popescu, unde a relizat peste 500 de operații de prelevare de ficat.
Tot pentru prelevare de ficat era, în 20 ianuarie 2014, în avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au murit pilotul Adrian Iovan și studenta la Medicină Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici din aparatul de zbor au fost răniți.
Medicul Radu Zamfir și-a extins activitatea profesională în sistemul privat și, din noiembrie, lucrează la Spitalul Medicover. Prima intervenție cu care și-a făcut ”botezul” la Medicover este o tumoră la pancreas, la un pacient de 36 de ani, care a fost operat fără să plătească intervenția.
Citește și:
Școala din spital. Copiii cu cancer învață în salon cu profesori care vin la patul lor și au o sală de joacă, locul lor de siguranță
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro