Cel mai mult primește însă un judecător, care are o medie de 10.000 de lei pe lună, arată datele, iar cel mai puțin un asistent executor judecătoresc, cu 3.000 de lei pe lună.

„Pentru a obține astfel de roluri, e nevoie de studii pe o perioadă îndelungată. De exemplu, în cazul judecătorilor, nu este suficientă doar o diplomă de licență; candidații trebuie să treacă și examenul de la Institutul Național al Magistraturii”, precizează Raluca Dumitra, șefa de marketing la eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

Bonusuri

De asemenea, salariile variază considerabil în funcție de dimensiunea companiei, unde este cazul, de studiile și experiența candidatului, dar și de certificările pe care le are.

Pe lângă salarii, cei care ocupă astfel de roluri se bucură și de diverse beneficii, precum program de lucru flexibil, abonament medical, zile de concediu suplimentar și diverse cursuri de perfecționare a cunoștințelor.

Alte opțiuni

Acestea nu sunt singurele opțiuni pentru absolvenții unei facultăți de drept, mai pot fi accesate joburi precum secretar birou notarial, tehnoredactor în activitatea notarială sau referent juridic.

26.000 de locuri de muncă pe eJobs

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 26.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de utilizatorii săi.

Până în prezent peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Trustul de presă Ringier, care publică Libertatea, deține și platforma eJobs.

Urmărește-ne pe Google News