Defalcat pe joburi, lefurile se prezintă astfel:

  • Arhitect – în medie 6.000 de lei net
  • Urbanist – în medie 6.000 de lei net
  • Grafician – în medie 4.000 de lei net
  • Inginer proiectant – în medie 5.500 de lei net

„Salariile în arhitectură variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența, dimensiunea firmei și complexitatea proiectelor. De exemplu, un arhitect experimentat, care lucrează pentru o companie de prestigiu sau la proiecte de amploare, poate câștiga de 3 ori peste media din domeniu. În schimb, salariile juniorilor din arhitectură tind să fie mai mici în comparație cu alte profesii”, explică Raluca Dumitra, șefa de marketing la eJobs, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

În marile orașe, precum București, Cluj-Napoca sau Timișoara, există mai multe oportunități de angajare, dar și o concurență pe măsură.

„Mulți angajați din branșă decid să lucreze pe cont propriu sau pe bază de contracte, mai ales în sectorul proiectelor rezidențiale. Această opțiune poate oferi o mai mare flexibilitate, însă veniturile sunt adesea imprevizibile și depind de numărul și complexitatea proiectelor”, mai arată Dumitra.

24.000 de locuri de muncă pe eJobs

În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 24.000 de locuri de muncă în România.

Dintre acestea, peste 150 sunt deschise de companiile din arhitectură și design interior.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de utilizatorii săi. Până în prezent, peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Trustul de presă Ringier, care publică ziarul Libertatea, deține și platforma eJobs.

Urmărește-ne pe Google News