Defalcat, lefurile arată astfel:

  • Croitor – în medie 2.800 de lei net
  • Tehnician imprimerie – în medie 3.000 de lei net
  • Gestionar stoc – în medie 3.500 de lei net
  • Designer vestimentar – în medie 4.000 de lei net
  • Director tehnic – în medie 5.500 de lei net

„Tot mai multe companii din industria textilă și-au mutat businessurile în România, având în vedere salariile mai mici spre deosebire de alte țări europene. România oferă avantaje competitive datorită costurilor mai reduse pentru forța de muncă și a poziției sale geografice avantajoase, aproape de piețele europene. În plus, industria textilă din România beneficiază de o tradiție îndelungată și de experiență în confecții, cu fabrici care produc pentru branduri internaționale renumite”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări a eJobs, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

Pleacă oamenii des

„Există însă un revers al medaliei. E un domeniu cu o fluctuație mare de personal. Această criză de personal este acutizată din cauza migrării muncitorilor calificați către țări cu salarii mai mari, precum Germania sau Italia. În plus, nivelul salariilor și condițiile de muncă din fabrici nu sunt atractive pentru tinerii absolvenți, care preferă alte sectoare de activitate”, punctează Drăghici.

24.000 de locuri de muncă pe eJobs

În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă în România. Dintre acestea, 200 sunt deschise de companiile din industria textilă.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatorii săi.

Până în prezent, peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Trustul de presă Ringier, care publică ziarul Libertatea, deține și platforma eJobs.

 
 

Urmărește-ne pe Google News