Media salarială din transporturi este apropiată de media pe economie din acest moment, care s-a ridicat la 3.879 de lei în luna decembrie, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).
„Totuși, există diferențe de venituri în funcție de ramura despre care vorbim: angajații din transporturile aeriene, de exemplu, câștigă semnificativ mai mult, la fel și cei care lucrează în transporturile internaționale”, spune Raluca Dumitra, directorul de marketing al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.
„Zona de curierat, de asemenea, care a cunoscut un avânt fantastic odată cu pandemia, raportează venituri reale considerabil mai mari decât salariul de bază, căci intervin și bacșișurile, deloc neglijabile. Astfel, un curier poate să ajungă să închidă o lună și cu un venit de peste 4.000 lei”, mai arată reprezentantul eJobs.
Aceasta mai spune că cei mai căutați angajați sunt șoferii pentru cursele naționale și internaționale, dar și cei pentru camioanele de mare tonaj.
În cazul acestora, salariile sunt mult mai mari și pot ajunge la 2.000-3.000 de euro, la care se adaugă și diurne ori sporuri pentru condițiile și programul de lucru.
În privința unui manager de parc auto, salariile pot să depășească 6.000 de lei net pe lună, dacă persoana gestionează o flotă internațională, mai arată Dumitra.
3.500 de joburi disponibile în domeniu
În acest moment, pe platforma de recrutare eJobs.ro sunt disponibile peste 3.500 de locuri de muncă în Transport/Distribuție.
Comparatorul de salarii funcționează în baza datelor introduse de utilizatori. Până la această dată peste 350.000 de specialiști și-au introdus veniturile.