„Nu mai sunteți la NATO. Spuneți-mi și mie, că lumea e curioasă, dacă vreți, ce salariu aveați la NATO? Secretar general adjunct, al doilea om în conducerea celui mai important pact militar. Eu sunt obsedat de asta cu banii, cu salariile”, a întrebat Ovidiu Ioanițoaia.

„Nici atunci nu era un secret, dar nu vorbeam despre asta. Erau în jur de 20.000 de euro pe lună, plus anumite cheltuieli de protocol. Dacă invitai pe cineva, dacă ofereai unui lider important sau unor delegații importante o masă, ți-o decontau cei de la NATO. Deci undeva pe acolo. O parte din banii ăștia erau și pentru un fel de alocație pentru locuință”, a răspuns Geoană la emisiunea GSP, „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată miercuri, 2 octombrie.

Mircea Geoană a fost secretar general-adjunct al Alianței Nord-Atlantice timp de 5 ani, în perioada iulie 2019-septembrie 2024. El și-a anunțat candidatura la prezidențiale la o zi după ce și-a încheiat activitatea la NATO, iar depunerea candidaturii la BEC are loc joi, 3 octombrie. Aceasta este a doua încercare a lui Geoană, după cea de acum 15 ani.

Geoană a pierdut alegerile din 2009 în fața lui Băsescu

După primul tur al alegerilor prezidențiale din 2009, președintele în exercițiu, Traian Băsescu (PDL), a fost votat de 32% dintre alegători, urmat de Mircea Geoană (președinte PSD) cu 31% și Crin Antonescu (președinte PNL) cu 20%, potrivit datelor AEP.

În turul II au intrat Traian Băsescu și Mircea Geoană, iar candidatul PSD i-a făcut o vizită lui Sorin Ovidiu Vîntu chiar înainte de dezbaterea finală televizată. Această vizită a fost folosită de Băsescu în timpul emisiunii pentru a sugera că Geoană a fost influențat de interesele omului de afaceri.

Această tactică de campanie a fost strategia lui Băsescu de a-l discredita pe Geoană, punând accentul pe legăturile acestuia cu persoane percepute negativ în societate.

Geoană s-a bucurat prea devreme în decembrie 2009, după ce sondajele la ieșirea de la urne îl dădeau câștigător în fața lui Băsescu. Foto: Hepta

Turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009 a fost câștigat la limită de Băsescu (50,33%), deși exit-poll-urile îl dădeau câștigător pe Geoană, iar apoi PSD și Geoană au contestat rezultatele, acuzând fraude electorale și manipulări ale voturilor.

Urmărește-ne pe Google News