Compania eJobs a lansat calculatorul de salariu cu ajutorul căruia poţi afla şi ce salariu au angajaţii din România, în funcţie de postul pe care îl ocupă, de nivelul de studii şi de judeţul unde lucrează.

Ana Călugăru, PR Manager la eJobs Group, a explicat, la Interviurile Libertatea Live, cum se utilizează această platformă şi cum poate afla orice român care este salariul corect pentru munca pe care o prestează.

Ana Călugăru, PR Manager al eJobs România, a explicat la Interviurile Libertatea Live cum îţi poţi compara salariul cu ajutorul platformei eJobs

Pe această platformă, cei care vor să-şi compare salariul trebuie să precizeze postul pe care lucrează, experienţa în domeniu, salariul net pe care îl încasează, să precizeze dacă au şi alte beneficii (bonuri de masă, telefon plătit de firmă, maşină de serviciu etc.), să-şi spună vârsta, studiile, judeţul în care lucrează, pot preciza, dacă doresc, şi numele firmei unde muncesc şi, dacă vor, pot menţiona adresa de email, pentru a primi date actualizate.

Am simulat cum se raportează salariul de 2.300 de lei al unui şofer din Bucureşti la veniturile altor angajați pe același post din Capitală

De exemplu, presupunem că simularea este realizată de un şofer din Bucureşti, care a terminat liceul, are 25 de ani, nu a promovat Bacalaureatul, lucrează de aproximativ trei ani în domeniul transporturilor şi are un salariu lunar de 2.300 de lei. La final, simularea îmi arată că am un venit cu 10% sub medie, deoarece, în Capitală, un şofer care are trei-cinci ani de experienţă, are un venit lunar mediu de peste 2.560 de lei.

Dar, dacă mă raportez la studii, constat că venitul mediu al unui absolvent de liceu fără Bacalaureat este de 2.437 de lei lunar, ca şofer. Iar pentru absolventul de Master, venitul e de peste 2.650 de lei. Deci, cine are carte, are parte de un salariu mai mare, cel puţin conform acestei statistici.

De asemenea, pot afla şi că am un salariul similar cu al unui şofer din Bulgaria, mai mare decât al unuia din Muntenegru, dar de două ori mai mic decât al unui conducător auto din Slovenia.

Mai mult, în partea de jos a site-ului, există o secţiune intitulată „salarii în funcţie de post”, unde putem selecta domeniul de activitate în care am vrea să ne angajăm, alegem postul pe care îl vizăm şi ne va fi afişat salariul mediu acordat, la nivel naţional, pentru acea poziţie. Astfel, putem afla cu toţii ce salariu ar trebui să cerem la angajare. De exemplu, venitul lunar mediu în România al unui şofer este de 2.990 de lei.

Această platformă se actualizează permanent, iar cu cât vor fi mai mulţi utilizatori care vor intra pentru a-şi compara veniturile, cu atât rezultatele vor fi mai aproape de realitate. Până în prezent, peste 150.000 de români au intrat pe platforma eJobs pentru a-şi compara salariile.

 
 

Urmărește-ne pe Google News