Ziarul „Izvestia” informează că șoferul nu a putut fi salvat, însă nu este clar dacă a fost un gest intenționat sau nu. Publicația amintește că au mai fost pe teritoriul statelor membre ale UE multiple cazuri neplăcute pentru diplomații ruși: în Estonia a fost vopsită inscripția de la intrarea în ambasadă, iar în Irlanda, un camion a intrat în mod intenționat în poarta reprezentanței diplomatice de la Dublin.

Același ziar preia declarația dată de ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, care a spus despre incident că ar fi un „atentat terorist de facto”, dar a lăsat și loc de alte interpretări, precizând că „există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”.

Publicația „Ridus” califică incidentul de la București ca un atac asupra instituției diplomatice. „A fost atacată clădirea Ambasadei Rusiei în capitala României… în rețelele de socializare sunt informații despre faptul că șoferul înainte de lovitură se certa cu paznicii”.  

O serie de publicații din Rusia citează presa din România și scriu cine este Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, protagonistul incidentului. Sunt citate mai multe instituții de presă din România, care scriu că accidentul ar fi fost un gest deliberat comis de bărbat.

Portalul de știri Ura.ru publică înregistrarea video a „atacului asupra ambasadei ruse” și citează presa din România, care vorbește de un gest planificat, și nu de un incident.

foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Urmărește-ne pe Google News