Dacă în aceste zile va apărea o avertizare de vijelie, ploi și grindină, imediat se va trimite un mesaj RO Alert pentru ca oamenii să se adăpostească.

„În cazul în care există festivaluri și apare un cod roșu de vijelie, vom informa oamenii și eventual vom evacua zona, dacă e necesar. Aici, de la caz la caz, se ia decizia de către cei care gestionează festivalul respectiv. Ideea e să evităm un moment în care să înceapă o furtună mare și oamenii să fie într-un spațiu și să încerce toți să se evacueze, e periculos”, a explicat Arafat.

Încă de joi, secretarul de stat Raed Arafat le-a transmis reprezentanţilor din subordine să nu lase oamenii să intre în spaţii închise, în stadioane, la festivaluri, în timpul codului roşu de caniculă, care vine şi cu vijelii, el precizând că riscul este foarte mare.

„Acest lucru vă rog să vi-l asumaţi, nu lăsaţi oamenii să intre, sub cod roşu, în spaţii închise, în stadioane. Riscul este foarte mare, mai ales după-amiaza, în cazul vijeliilor”, a mai spus Arafat.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News