Potrivit Agerpres, în timpul discuţiei găzduite de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, un antreprenor din turism a afirmat că apariţia de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 în marile hoteluri este inevitabilă şi l-a întrebat pe şeful ANSVSA care va fi reacţia autorităţilor.
„Noi am avut cazuri în unităţi de procesare de carne din mai multe judeţe în care au fost diagnosticaţi oameni în unitatea respectivă. Ce s-a întâmplat?
Într-o unitate de procesare carne, care avea şi tranşare, şi depozitare, am închis doar pe fluxul unde a fost depistat cazul, omul respectiv. Am închis activitatea acolo pentru 48 de ore, am făcut igienizare, restul activităţilor au mers înainte.
Am izolat acolo, s-a făcut igienizarea, s-a făcut ancheta epidemiologică, după care activitatea, în totalitatea ei, în integritatea ei, s-a desfăşurat în parametri normali.
Deci, dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie identificat un caz pozitiv – n. r.) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a răspuns Robert Chioveanu.
ANSVSA a stabilit 10 reguli pe care operatorii economici din domeniul alimentar trebuie să le respecte cu privire la siguranţa alimentelor şi Covid-19.