Toate alimentele picante sunt considerate bune pentru a stimula apetitul prin activarea fluxului de salivă şi a sucurilor gastrice – un efect important nutriţional pentru persoanele din zonele tropicale, unde căldura apăsătoare acţionează ca un inhibitor asupra poftei de mâncare.

Ardeiul iute produce o senzaţie de arsură la nivelul pielii şi mucoaselor, inclusiv în interiorul gurii. Poate deveni repede intolerabil, provocând chiar apariţia de vezicule la nivelul buzelor şi limbii.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, ardeiul iute conţine o substanţă activă numită capsaicina, care are efect antioxidant şi anti-inflamator, luptând împotriva obezităţii şi a cancerului.

Crcetătorii au arătat şi că persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante şi iuţi au trăit mai mult şi s-au îmbolnăvit mai rar de afecţiuni grave sau fatale.


E vineri 13! Cum ne conduc superstițiile viața și cum se explică ele din perspectivă psihologică


Urmărește-ne pe Google News