„În principiu, se fură lucruri clasice: prosoape, șampoane, perne decorative, seturi de pixuri, tablouri”, a declarat Jürgen Fleischhacker.

Hotelierul și-a amintit de cel mai ciudat episod: „Oaspeții au plecat acasă cu jumătate de vacă de la măcelăria restaurantului nostru. Carnea a fost ascunsă în bagaje”. Prejudiciul a fost recuperat în urma unui proces.

Un alt client al hotelului la care lucra în acel moment a cerut o șurubelniță la recepție, pe care a folosit-o pentru a scoate din perete televizorul în valoare de 500 de euro. A plecat cu el!

A fost chemată poliția, iar bărbatul a fost prins. Hotelul s-a oferit să nu depună plângere dacă televizorul este returnat până la finalul zilei.

„A întrebat polițiștii dacă pot să ia televizorul, să-l ducă ei la hotel. Ofițerii au refuzat. Aparatul a fost trimis cu taxiul”, rememorează Fleischhacker.

Un hotelier vienez estimează valoarea prejudiciului anual la 40.000 de euro.

Jürgen Fleischhacker a găsit o modalitate de a transforma furia în bucurie: „Când văd pe cineva într-un alt oraș cu umbrela furată de la hotelul nostru, mă gândesc că vrea să își amintească de timpul petrecut cu noi”.

Denumită după originile sale ca școală militară de echitație în secolul al XIX-lea, clădirea istorică „Imperial Riding School” a fost transformată în hotel de 5 stele.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Foto: imperialridingschool.com

Urmărește-ne pe Google News