„Sunt convins că notele de plată la restaurant vor fi mai mici decât în trecut şi operatorii de restaurante, practic, în perioada următoare nu vor pune presiune pe preţuri. Nu se vor schimba foarte multe lucruri. Sunt câteva lucruri care caracterizează parteneriatul dintre autorităţi, clienţi şi operatorii de restaurante”, a spus Mischie la Digi 24, conform Agerpres.
„În momentul în care veţi veni la terasă va trebui să faceţi o rezervare. Şi înainte restaurantele aveau un sistem de rezervări şi va trebui, practic, să ne daţi numele dumneavoastră şi numărul de telefon. Acest lucru va fi necesar pentru atunci când în situaţia unei analize epidemiologice să putem să vă contactăm să vă ţinem la curent cu ce se întâmplă”, a adăugat el.
„Mai departe, în situaţia în care sunteţi membri ai aceleiaşi familii, puteţi sta oricât de mulţi la aceeaşi masă. În situaţia în care nu sunteţi membri ai aceleiaşi familii, numărul este limitat la maxim 4 persoane. Distanţa dintre mese trebuie să fie de 2 metri, iar numărul de mese va fi diminuat cu 50%”, a mai spus Mischie.
Autorităţile au anunţat că, începând cu data de 1 iunie, vor fi aplicate o serie de măsuri de relaxare post-pandemie Covid-19, precum: redeschiderea teraselor, a plajelor, reluarea transportului internaţional şi a deplasărilor în afara localităţii fără declaraţie, respectiv posibilitatea organizării de spectacole şi de competiţii sportive în aer liber.
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional.