A fost luată spre creștere de o stareță unei mânăstiri de lângă Roma, care se numea Sofia.

Sfânta Anastasia s-a făcut vestită printre creștini datorită frumuseții duhovnicești, iar printre păgâni, datorită frumuseții trupești.

Guvernatorul păgân Probus, auzind de frumusețea ei, a trimis soldați la mănăstirea în care această viețuia, că să o aducă pe Anastasia înaintea lui. Adusă înaintea guvernatorului, ea și-a declarat credința în Hristos. Guvernatorul a încercat mai întâi să o ademenească pe Anastasia, căci dorea să o ia de soție, apoi a trecut la sinistre amenințări.

Însă, mucenița a răspuns: „Gata sunt să mor pentru Dumnezeul meu, nu doar o dată, ci și de sute de ori, de este cu putință”. Monahia Anastasia a fost supusă multor chinuri: i s-au tăiat sânii și limba, iar în cele din urmă a fost omorâtă prin decapitare, în afara cetății.

Cea mai veche biserică din București adăpostește o icoană extrem de rară. Oamenii disperați vin să se roage la ea. În centrul istoric al Capitalei se află biserica “Sfântul Dumitru – Poștă”, cea mai veche biserică din București cu hramul Sfântului Dumitru. Sute de credincioși vin să se roage aici, la singura icoană din Capitală a Sfântului Iuda Tadeu.

Ce sfinți sunt pomeniți pe 29 octombrie 2017. Se face pomenirea:

– Sfântului Cuvios Avraamie și a Măriei, nepoata sa;

-Sfântului Mucenic Chiril;

-Sfinților Mucenici Min și Mineu;

-Sfântului Sava Stratilatul;

-Sfintei Cuvioase Ana;

-Sfintei Mucenițe Melitina;

-Sfântului Sfințit Mucenic Atanasie.

Sursa & FOTO: crestinortodox.ro


Citește și… REPORTAJ: I se spune ”vocea de aur” și e prima femeie dascăl de biserică din Vaslui. Doamna Mariana cântă cu sufletul!FOTO&VIDEO


Urmărește-ne pe Google News