Liviu Pop a declarat, săptămâna trecută, la Buzău, că vrea interzicerea telefoanelor mobile în școli. Concret, nici elevii, nici profesorii nu vor mai avea voie cu ele în sălile de clasă, vrea ministrul Educației. Dispozitivele ar urma să fie într-un loc special amenajat, securizat, de unde să fie ridicate la terminarea orelor. Ideea a fost reiterată de Liviu Pop și în conferința de presă organizată astăzi la sediul Ministerului Educației.

În prezent, potrivit Statului Elevului, telefoanele mobile pot fi utilizate în timpul orelor, însă numai în scop educațional sau în situații de urgență.

Prin urmare, am întrebat cititorii Libertatea ce părere au cu privire la interzicerea telefoanelor mobile în școli, așa cum este dorința ministrului Educației, Liviu Pop.

Nu trebuie luată o astfel de măsură

Se pare că majoritatea cititorilor noştri nu sunt de acord cu o astfel de măsură.

„Nu e OK interzicerea telefoanelor. Spre exemplu sunt copii ai căror părinţi sunt la muncă şi vor să îşi monitorizeze copiii. Sunt de acord să îl poată folosi doar în pauză, dar nu deloc”, spune Iulia.

„Ce tâmpenie! Copiilor să le interzică folosirea lor în timpul orelor, dar cu cadrele didactice ce au?”, scrie și Elena.

Florin este, însă, și mai supărat. „Prostanacu asta coclit anulează tot ce se poate câştiga cu portabilitatea… Ce e folosirea în timpul orei şi ce e folosirea în şcoală… Oamenii au de comunicat treburi mai mult sau mai puţin importante. Viaţa trebuie să meargă, sunt chestii serioase. Apare imbecilu ăsta să interzică el, c-ar face el ordine. Ce mentalitate de stăpân de sclavi”, scrie cicitorul.

Câțiva cititori aprobă inițiativa ministrului

„Foarte bine, în primu rând că elevii nu au ce căuta cu telefoane în şcoală, după ore să le folosească şi să respecte statutul de elev – profesor”, scrie Lucia.

„Telefoanele mobile nu trebuie folosite în timpul orelor. Dacă e o urgenţă, să se sune la şcoală şi copiii să fie chemaţi la telefon”, scrie Nick.

„Este OK interzicerea telefoanelor la ore, un copil poate închide telefonul când ajunge la şcoală şi îl deschide când pleacă, deci telefomul e ok dacă îl ţine închis”, scrie și Elena.


Înțepătura lor poate fi letală! Numărul celor înțepați de albine și viespi continuă să crească. Cum te protejezi


 

Urmărește-ne pe Google News