De aici, din județul Dolj, ajung în toată țara la prețuri de 10 ori mai mari. Samsarii sunt cei care ridică atât de mult prețul, profitând de neputința fermierilor, dar și de cererea mare din orașele României.

Negri de soare și cu mâinile murdare și crăpate de atâta muncă, fermierii îți și fac proba gustului pepenului. Nu se mai procedează la fel că înainte, nu mai dau dop. Iau un pepene din grămadă și-l tăie pe jumătate, din care îți dau o felie să guști. „Ia, barosane, d-aci!”, e apelativul de respect pentru cumpărător.

Ce spun cititorii Libertatea despre prețurile pepenilor de la Dăbuleni

Această situație a atras atenția cititorilor Libertatea, care și-au exprimat indignarea și părerile sincere pe pagina de Facebook Libertatea.


CITEȘTE ȘI… „La ce trebuie să mai învăţ la Geografie, când eu am Waze?”. Așa a picat Bacalaureatul copilul unor vedete


„Producătorii ar trebui să găsească o cale prin care ei să beneficieze de rezultatul muncii lor. Nu escrocii care le iau munca pe nimic și câștigă de zeci de ori mai mult. Valabil și pentru alte produse agricole. Organizați-vă, fraților, că voi aveți de câștigat – spune Emilia.

Unii vând pepenii cu 1,50 lei în Ploiești, ca de altfel toți comercianții. Mai mult câștigă cei care-i vând decât cei care produc- ne transmite Ionel.

În italia… este un euro o felie, nu prea mare, și n-au gustul celor din Dăbuleni. PĂCAT de munca robilor- ne spune și Sandra, din Italia.

Țăranii, săracii, cât muncesc să scoată așa ceva de pe câmp și, la final… un preț de tot râsul. Unde e dreptatea?   Statul trebuie să ajute tăranul să exporte. De ce să exportăm? Să omorâm țăranul român, să importăm chimicale, că suntem groapa de gunoi a Europei, așa am ajuns cu ajutorul demnitarilor care conduc țara- comentează situația și Ștefania.

În același timp, oamenii analizează situația, din toate punctele de vedere, mulți fiind de părere că este o bătaie de joc și că munca țăranilor români nu este apreciată și că ei ar trebui să fie ajutați de către statul român.

Statul ar trebui să faciliteze exportul, mai ales că produsele noastre sunt cele mai gustoase! Dar conducerea nu se gândește la țară, la cetățenii ei, ci la buzunare!- ne transmite Cristina.

Statul își bate joc de oamenii care muncesc și vezi pe toate drumurile pe alții cum trec cu mașinile, vânzând orice, fără casă de marcat. Ei nu au pământ, nu cultivă nimic și vând orice. Cine le dă voie și de ce?- se întreabă Marian.

Săracii oameni muncesc și vine unul cu dubă… ia cu 15 bani kg și îl vinde cu 1,5 lei sau 2 lei kg, profită de munca lor să se îmbogățească ei. HOȚII!- comentează situația Mihăiță.

Cei care iau direct de la țărani, îi aburesc spunându-le să mai lase din preț, că nu le iau un kilogram-două, ci zeci, sute de tone. Ca și cum, dacă le-ar lua toată cantitatea, ar trebui s-o ia gratis. Am văzut escroci vânzând pepeni de Dăbuleni, când cred că acolo culturile abia erau în floare. Pe bananele care nu se produc la noi se pot pune niște etichete pentru a nu se confunda cu cele românești, dar pe ce se produce și la noi, nu interesează, șentru că ar strica interesele- ne spune și Emilia.


CITEȘTE ȘI… Calmul și echilibrul vor reveni în viața acestei zodii. Cum ne influențează intrarea lui Marte în zodia Leului. HOROSCOP COMPLET Urania pentru 15-21 iulie 2017


 

Urmărește-ne pe Google News