Alina și Loredana erau colege la clasa de Științe Sociale (SS) a Liceului Ștefan Procopiu din Vaslui și aveau ca diriginte o profesoară de psihologie. Fiind un liceu cu profil tehnologic, la clasa de SS intră elevii cu cele mai mari medii. 

Libertatea a discutat atât cu colegii celor două fete, cât și cu reprezentanții liceului. Cu toții spun că tragedia de la Constanța i-a lăsat fără cuvinte. Ambele fete erau liniștite și niciodată nu au ridicat probleme. 

„Clasa lor era una liniștită, nu mi s-a adus la cunoștință niciodată să fie vreo situație deosebită. În general, clasele de științe sociale sunt fără probleme. Ce s-a întâmplat acolo nu ne putem da seama. Este o tragedie care ne-a afectat pe toți”, a declarat, pentru Libertatea, directorul Liceului Ștefan Procopiu, Ina Clara Vlad.

Alina „era sufletul clasei”, Loredana, o fată „ciudată”

Colegii povestesc că, în ciuda problemelor materiale cu care se confrunta, Alina era o fire mereu veselă, „avea o vorbă bună pentru fiecare” și își oferea ajutorul ori de câte ori era nevoie.

Alina, victima

„Eu sunt în stare de șoc, nu îmi vine să cred că este adevărat. Alina era sufletul clasei, făcea pe toată lumea să zâmbească. Pe lângă frumusețea pe care o avea, era și deșteaptă, avea visuri de împlinit, dar acum…”, a declarat pentru Libertatea o colegă de clasă a celor două fete. 

Despre Loredana, colega care este acuzată de omor, tânăra spune că niciodată nu și-ar fi imaginat că ar putea avea vreo pornire violentă. Și ceilalți colegi spun același lucru. Era văzută drept o fată „ciudată”, mereu tăcută, care relaționa puțin cu ceilalți.

„Loredana era o fată retrasă, nu vorbea mult cu noi. Era ciudată. Nu credeam vreodată că ar fi în stare de așa ceva”, spune o altă colegă a celor două adolescente.

Colega cu care Loredana se înțelegea cel mai bine era chiar Alina.

Se știau de mici

Fiind din același sat și fiind vecine, cele două fete se știau de mici. Amândouă proveneau din familii nevoiașe. 

Alina era susținută la liceu de un om de afaceri din Vaslui, care îi plătea lună de lună cazarea la cămin și hrana. La finalul clasei a VIII-a, familia neavând posibilități materiale a găsit drept soluție pentru continuarea studiilor internarea într-un centru de plasament. Impresionat de drama fetei, care obținuse cea mai mare medie din sat la Evaluarea Națională, omul de afaceri Ionel Sandu s-a oferit să îi plătească el toate costurile până la finalizarea liceului și a facultății. Alina le spunea apropiaților că își dorea să devină polițistă.

Monitorizate de primărie până la 18 ani

Primarul comunei Cozmești, satul de unde provin cele două adolescente, a precizat că ambele familii s-au aflat sub monitorizarea serviciului de asistență socială până în primăvara acestui an.

„Ambele fete s-au aflat sub monitorizarea noastră până în primăvară, când au împlinit 18 ani și, potrivit legii, ies din evidența noastră. Fata care a murit fusese încredințată unei mătuși, de către cei de la Protecția Copilului. Cu fetele nu am avut probleme, ele își vedeau de școală. Familiile sunt cu posibilități materiale foarte limitate, de aceea au ajuns în atenția noastră”, a declarat, pentru Libertatea, primarul comunei Cozmești, Hristache Sima.

Procurorii cer arestarea suspectei

Acuzată de omor, Tribunalul Constanţa a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 30 de zile. Tânăra și-a recunoscut faptele, potrivit surselor Libertatea.

Anchetatorii au stabilit că Alina a fost ucisă în camera de hotel. Trupul neînsuflețit a fost băgat într-un geamantan, apoi suspecta a chemat un taxi în fața hotelului. Cu ajutorul taximetristului, a urcat trolerul în portbagaj, apoi i-a cerut șoferului să o ducă în parc, potrivit Digi24. 

Cadavrul fetei a fost găsit duminică dimineață, în jurul orei 5.30, de către un bărbat care se ducea la pescuit.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News