Raportul prezintă situația din ultimele două săptămâni, dar România este pe primul loc de aproximativ o lună și jumătate, a precizat Alexandru Rafila, conform Digi24.
„După România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoria persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces”, a adăugat Alexandru Rafila.
Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Cauza nu putem s-o stabilim în acest moment. Mortalitatea, raportată la numărul populației, este un indicator care trebuie luat în considerare și cred că acolo ar putea fi aduse unele îmbunătățiri
Alexandru Rafila:
„Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități”, a precizat Rafila.
Klaus Iohannis: „Situația este îngrijorătoare”
La conferința de presă de astăzi, 2 septembrie, de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de Libertatea cum comentează faptul că suntem primii în Europa la mortalitatea COVID.
„Am discutat cu ministrul sănătății. Datele sunt îngrijorătoare și, exact din acest motiv, repet: oamenii să aibă grijă, să poarte mască, să se spele pe mâini. Doar aceste lucruri ne protejează. Dacă nu vreți să ajungeți la spital, feriți-vă de boală. Mască, distanță, igienă”, a spus Klaus Iohannis.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro