Asociația Română a cărnii și-a exprimat părerea cu privire la studiul OMS. „Ne manifestăm indignarea faţă de uşurinţa cu care aceste studii sunt aruncate pe piaţă, fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică. Referindu-ne la consumatorul român, vehicularea unor asemenea informaţii alarmiste nu face decât să inducă confuzia într-o piaţă alimentară care şi aşa este afectată de concurenţă neloială pe care o fac evazioniştii fiscali”, a declarat preşedintele ARC, Radu Timiş, într-un comunicat remis de Mediafax.
Acesta a adăugat: „Acest gen de studii care generalizează existenţa unui risc într-un mod lipsit de fundament real nu face decât să anuleze efectele benefice ale unui TVA de 9% la alimente pe care procesatorii români dar şi populaţia l-au aşteptat atâţia ani”.
„Este suficient să amintim că începând cu anii `70, era aproape imposibil să te opui unei generalizări că bolile cardiovasculare sunt legate direct şi fără nicio nuanţă de consumul de grăsimi saturate din produsele de origine animală. Aşa cum credem că ştiţi, o această generalizare a fost infirmată parţial în urmă studiilor date publicităţii în ultimii ani, opinia majorităţii comunităţii ştiinţifice fiind mult mai nuanţată în prezent”, se mai specifică în comunicatul cu pricina.