Postarea inițială a Dianei Șoșoacă a inclus un link către un organ de presă controlat de stat în Rusia și de aceea a fost marcată, a mai spus purtătorul de cuvânt.

„Am eliminat etichetarea din postarea care conținea inițial un link către o entitate media rusă controlată de stat, dar nu îl mai include”, a spus acesta.

Istoricul de editare al postării nu arată despre ce link este vorba, însă potrivit surselor Libertatea este vorba de un link ce făcea trimitere la Sputnik, o agenție de presă deținută de Rusia.

Postarea incriminată, despre războiul din Ucraina

Postarea, datată 11 martie, era despre războiul din Ucraina.

Sub postare era trecut un avertisment din partea Facebook:

„Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al guvernului rus”.

Postarea inițială a Dianei Șoșoacă, cu avertismentul Facebook

Postarea include un clip video cu o intervenție a senatoarei Șoșoacă în Parlament, în care vorbește despre un acord de cooperare militară între România și Ucraina.

De asemenea, include un link către un articol vechi de 8 luni din Glasul.info, în care este vorba de același lucru.

Postarea are 1.700 de aprecieri și 159 de partajări.

Postarea Dianei Șoșoacă fără avertismentul rețelei sociale

Facebook folosește marcajele de mai mulți ani

Pentru a crește transparența pe platformele sale, Facebook a început să marcheze postările ce conțin linkuri către site-uri controlate de statul rus.

Măsuri similare sunt folosite și pe Instagram, rețea controlată de grupul Meta, același care deține și Facebook și WhatsApp.

Aceste marcaje sunt folosite deja de mai mulți ani de Facebook, după ce compania a fost acuzată că permite propaganda și știrile false.

De-a lungul ultimilor ani, Facebook a fost implicată în mai multe controverse legate de acestea, de la alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite în 2016, la propaganda jihadistă făcută de Statul Islamic sau genocidul minorității Rohingya din Myanmar.

De asemenea, în Statele Unite atât Facebook, cât și alte rețele sociale, sunt acuzate că cenzurează conservatorii.

Urmărește-ne pe Google News