„Acest protest a pornit de la o serie de discuții pe care împreună cu Casa de Asigurări le-am avut. Am făcut o suplimentare a sumei acordate medicilor de familie. Cel puțin la nivel de București, 90 la sută dintre medicii de familie au semnat actele adiționate, ceea ce înseamnă că au o relație contractuală și sunt convins că își vor face datoria față de pacienți. Vreau să subliniez că nu e corect să folosim pacienții în negocieri, nu cred că acesta e sensul, Ministerul Sănătății a avut o deschidere continuă”, a declarat Florian Bodog, la Digi24.
Ministrul Sănătății a mai spus că s-a găsit o rezolvare pentru o parte din revendicările medicilor de familie, iar în ceea ce privește debirocratizarea actului medical, o parte dintre ele se vor găsi în noul contract-cadru care urmează să fie semnat cu Casa Națională de Asigurări.
El a mai anunțat că ministerul pe care îl conduce are pregătită o ordonanță pentru a reglementa problemele din domeniul medical, inclusiv pentru medicii de familie.
Medicii de familie nu mai eliberează rețete compensate. Medicii de familie anunță că, din 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurări, respectiv rețete, bilete de trimitere, concedii medicale până când solicitările lor vor fi luate în seamă de autorități.
O parte din medici, cei mai mulți dintre ei, vor da consultații pro bono, însă nu vor da trimiteri și rețete compensate, în vreme ce restul medicilor vor cere bani și pe consultații.
Reacție dură a deputatului Emanuel Ungureanu, la adresa lui Alexandru Arșinel: „Are un tupeu absolut incredibil”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro