„Vom câștiga aceste alegeri. Nu va fi ușor, dar suntem un grup de oameni care înțeleg că orice lucru valoros necesită multă muncă”, a spus Kamala Harris în timpul discursului din Massachusetts, potrivit Reuters.

Apoi, vicepreședinta de culoare a Statelor Unite a făcut o remarcă despre „supremația albilor”, vorbind despre extremismul și intoleranța care, susține ea, reprezintă viziunea lui Donald Trump pentru America.

„Chiar acum, în țara noastră, aceste libertăți sunt atacate din plin. Suprematiștii albi au apărut la festivalurile mândriei înarmați cu arme de asalt. Vedem extremiști care alimentează flăcările urii și homofobiei pentru câștig politic”, a spus ea.

Momentul care a stârnit aplauze a fost când Harris îl critica pe Trump, iar cineva din mulțimea de 1.000 de persoane a strigat: „Du-te după el și prinde-l, Kamala!”. Aplauzele au durat câteva secunde, dar Harris doar a zâmbit și a privit mulțimea, a relatat și CNBC. „El luptă pentru poporul american”, s-a limitat ea să spună.

Stafful de campanie susține că Biden nu se retrage

Jen OMalley Dillon, şefa de campanie a preşedintelui democrat, a susținut pe 19 iulie că Joe Biden „este mai hotărât ca niciodată” să continue cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, negând astfel informațiile care circulă inclusiv în mediile diplomatice, potrivit cărora președintele Statelor Unite urmează să renunțe la cursa electorală.

Afirmațiile au venit în contextul în care tot mai mulți democrați de top, inclusiv fostul președinte Barack Obama, pun presiune pe Joe Biden pentru a se retrage din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, fiind îngrijorați că nu-l va putea învinge pe republicanul Donald Trump. Totul a plecat de la prestația sub așteptări a președintelui democrat din prima dezbatere electorală, din 27 iunie.

Mai mult, gafele repetate, inclusiv cea din ultima zi a summitului NATO de la Washington, în care Joe Biden l-a prezentat pe Volodimir Zelenski drept Vladimir Putin, au alimentat teama democraților referitoare la sănătatea sa mintală.

Biden, 81 de ani, a anunțat de mai multe ori că nu va renunța la cursa împotriva lui Trump, 78 de ani, în ciuda îngrijorării democraţilor că va pierde alegerile din 5 noiembrie. Totuși, Biden a admis recent, pentru prima dată, că ar putea să facă acest lucru dacă ar avea o problemă de sănătate. După o zi de la acel interviu, Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19.

Cine l-ar putea înlocui pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă

Există două moduri în care campania lui Joe Biden se poate încheia: prin retragerea sa de bunăvoie sau dacă propriul partid îl forțează să iasă din cursă. Astfel, pe măsură ce presiunea crește, lista scurtă de înlocuitori ai lui Joe Biden este formată din:

  • Kamala Harris – o alegere evidentă și din ce în ce mai populară în cadrul partidului pentru a-l înlocui pe Joe Biden, notează BBC.
  • Gretchen Whitmer, guvernatoarea statului Michigan. Ea se bucură de o popularitate tot mai mare în Midwest, iar mulți experți spun că va candida la alegerile prezidențiale din 2028
  • Gavin Newsom, guvernatorul Californiei. Apare frecvent la televiziunile americane lăudându-l pe Joe Biden. Și el este menționat ca un posibil candidat pentru 2028, dar mulți experți democrați spun acum că ar putea fi un înlocuitor pentru Biden
  • Pete Buttigieg, secretar pentru Transporturi. Aspirațiile prezidențiale ale lui Buttigieg sunt cunoscute. El a candidat la președinție în 2020 și este adesea prezentat drept unul dintre cei mai buni comunicatori ai administrației Biden
  • Josh Shapiro, guvernatorul statului Pennsylvania. El a înregistrat cote de aprobare ridicate de când a fost ales în 2022, într-un stat în care Donald Trump a câștigat la limită în 2016
  • JB Pritzker, guvernatorul statului Illinois. Om de afaceri miliardar și moștenitor al lanțului hotelier Hyatt, Pritzker este unul dintre cei care l-au apărat de-a lungul timpului pe Joe Biden și l-au atacat pe Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News