„Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”, a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.
Preşedintele României trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, asta după ce judecătorii CCR au decis că a existat un conflict juridic constituţional între Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie.
“Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. 2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”, se arată în decizia Curţii Constituţionale.
Pe 7 iunie, judecătorii Curţii Constituţionale au citit motivarea în cazul deciziei privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, în plenul CCR. Până acum, CCR a transmis, prin decizia din 30 mai, că şeful statului este obligat să semneze decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, confor solicitării Ministrului Justiţiei. Mai mulţi lideri PSD au spus că „probabil”, în motivare va fi precizat şi un termen de aplicare şi eventuale sancţiuni pentru nerespectarea deciziei.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!