„Acest proiect legislativ a fost pus în dezbatere acum o săptămână. Conform legii, cel puţin zece zile trebuie să stea în transparenţă decizională şi vom respecta acest termen. Au fost, din câte ştiu, mai multe solicitări pentru o dezbatere publică şi vom organiza şi dezbaterea publică, după care vom trage concluziile. Dacă sunt modificări de făcut, le vom face, dacă nu, vom porni procedura de avizare interministerială”, a declarat Cseke Attila luni, la Palatul Victoria, potrivit Digi24.
Acesta a mai transmis că Ministerul Muncii intenţionează să introducă măsuri similare pentru personalul din centrele rezidenţiale. Cseke a declarat că i se pare „perfect logic” ca personalul medical să fie un „promotor” al vaccinării şi al ştiinţei medicale.
„Din punctul meu de vedere – şi o susţin acest punct de vedere şi atunci când nu o să exercit această funcţie interimară, de ministru al sănătăţii – medicina nu se face prin punerea mâinii. Medicina se bazează pe ştiinţă medicală, pe crezul în tehnologie medicală, în medicamente, inclusiv în vaccinări. Acest lucru se învaţă la universităţile de medicină şi farmacie. (…) Aţi văzut exemple în alte state, aţi văzut că în alte state numărul persoanelor vaccinate în acest domeniu este mai ridicat decât la noi şi aţi văzut şi exemple în care unele state, la un moment dat, au şi desfăcut contracte de muncă”, a mai adăugat ministrul interimar al sănătății.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro