Sub protecția anonimatului, un asistent medical care a lucrat în secția de Terapie Intensivă COVID a Spitalului Județean Sibiu a declarat că „nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu”. El a mai spus că bolnavii „nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”.

La câteva ore după apariția dezvăluirilor, conducerea spitalului și șeful secției ATI au transmis două comunicate în care resping acuzațiile.

Acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime.

Comunicat Spital Județean Sibiu:

Conducerea spitalului mai spune că „activitatea zonei roșii ATI este organizată după proceduri stricte cu privire la alocarea de personal și conduita terapeutică, care este stabilită de către medici”.

În comunicat se mai precizează că a fost demarată o anchetă internă care vizează activitatea secției ATI-COVID, „pentru a identifica și remedia eventualele probleme”.

Șeful secției ATI a Spitalului Județean Sibiu: „Un pacient agitat poate să se autolezeze prin smulgerea cateterelor”

Mihai Sava, medic-șef secție ATI, a explicat în comunicatul său că legarea de pat a pacienților „se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate sau atunci când creșterea dozelor de sedative poate duce la instalarea unor reacții adverse amenințătoare de viață”.

Un pacient agitat poate să se autolezeze prin smulgerea cateterelor, abordului venos sau chiar a sondei necesare ventilației mecanice. Pentru această practică există un protocol intern al SCJU Sibiu.

Mihai Sava, medic-șef secție ATI Spital Județean Sibiu:

„Fotografiile publicate în presă evidențiază flictene la nivelul mâinii unui pacient, flictene care pot apărea în multiple situații chiar dacă acesta nu a fost contenționat mecanic. Contenția se realizează cu centuri de contemție, care sunt echipamente medicale speciale pentru această procedură”, mai spune acesta.

Procurorii au anunțat că deschid dosar penal pentru omor la ATI Sibiu, după ce un cadru medical a dezvăluit tratamentul la care erau supuși pacienții cu COVID.

În fotografiile publicate de ziarul sibian Turnul Sfatului se văd urme lăsate de feșe după ce pacienții au fost legați de paturi, înainte de sedare.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News