Profesorul Severius Moldoveanu a fost acuzat Marcel Bartic, profesor la o școală privată, că a pus un elev să se târască în genunchi pentru a-i oferi acestuia o notă mai mare în teză. Elevi ai liceului au spus că totul a fost doar o glumă și că profesorul a fost luat prin surprindere când s-a trezit cu liceanul, în genunchi, lângă catedră.
În apărarea dascălului au sărit și foști elevi ai acestuia, care au avut cuvinte de laudă la adresa acestuia.
„Mi-a fost profesor timp de 4 ani și nu este adevărat că discută cu 2-3 olimpici și pe restul îi pică, dimpotrivă întotdeauna a fost atent la nivelul clasei, astfel încât inclusiv cel mai slab pregătit elev să fie la un nivel ridicat. Orele lui erau cele mai interesante, când era de râs, râdeam, când era de învățat, învățam (…) Din generația mea pe care a pregătit-o dl.Moldoveanu (din clasa mea) 2 persoane au terminat MIT, aproximativ jumătate au plecat la alte facultăți de renume din Europe și America și restul au terminat minim un Master, iar acum sunt doctoranzi și toate acestea se datorează într-o anumită măsură logicii pe care ne-a format-o d.Prof Moldoveanu”, a scris pe Facebook o fostă elevă a profesorului de matematică.
Vianiștii, „muncitori, serioși și inteligenți”
Acuzat că își umilește elevii, profesorul Severius Moldoveanu îi laudă pe „vianiștii”. Într-un interviu acordat anul trecut site-ului Bitul liber, creat de elevi ai liceului, Moldoveanu îi descrie pe elevii liceului în care predă ca fiind „muncitori, serioși, și în cele din urmă inteligenți”
Dacă ar trebui să descrieți în trei cuvinte vianiștii, care ar fi acelea?
Muncitori, serioși, și în cele din urmă inteligenți. De ce inteligenți la urmă? Pentru că fără muncă și seriozitate nu poti face performanță. Desigur că și inteligența este ceva fără de care nu poți obține rezultate deosebite, însă fără muncă și seriozitate nu vei putea ajunge în punctul în care să fie folositoare inteligența.
Ministerul Educației trimite Corpul de Control
Acuzațiile apărute în cazul profesorului Severius Moldoveanu l-au determinat pe ministrul Educației, Adrian Curaj, să dispută un control în regim de urgență la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”.
„Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să ţină cont de trei aspecte: încălcarea demnităţii elevului, nerespectarea deciziei ministerului educaţiei cu privire la perioada de susţinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aştept ca măsurile să fie de aşa natură, încât să sancţioneze şi să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice”, a declarat ministrul Adrian Curaj.
FOTO: bitul-liber.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro