Marcel Ciolacu a recunoscut în mod oficial discuțiile dezvăluite marți de Libertatea privind listele comune cu PNL, chiar dacă liberalii s-au ferit să admită în mod public existența negocierilor.
Nicolae Ciucă și Lucian Bode au declarat, marți, că PNL nu exclude o alianță cu PSD și liste comune, iar comunicatorii au primit mesaje-cheie pe care trebuie să le transmită publicului.
„Ideea unei liste comune a PNL și PSD pentru alegerile de anul viitor este în acest moment doar un scenariu ipotetic de lucru…Ideea unui astfel de scenariu este legitimă, având în vedere că PNL și PSD realizează în prezent o guvernare în comun, iar țintele și proiectele de guvernare nu se opresc în 2024”, se arată în mesajele cheie ale PNL din 13 septembrie.
În numele stabilității
Vectorii de imagine sunt învățați să prezinte avantajele unei astfel de construcții politice.
„România are nevoie să aibă stabilitate și majoritate politică prin care să poată urmări țintele din PNRR. Așa cum arată sondajele acum, se poate crea o majoritate care să fie în interesul țării după 2024. Dar asta nu înseamnă că e singura variantă posibilă pentru PNL”, se arată în mesajele liberalilor, consultate de Libertatea.
Ce trebuie să precizeze social-democrații
Social-democrații au primit de la echipa de comunicare un punctaj intern în care se precizează că „președintele PSD a explicat că în perspectiva alegerilor toate opțiunile politice sunt deschise”.
Comunicatorii trebuie să precizeze că nu s-a luat o decizie finală în privința listelor comune privind alegerile din 2024.
Marcel Ciolacu a spus, miercuri, că și-ar dori un program de țară și un candidat la prezidențiale din partea PSD la alegerile de anul viitor.
„În prezent, actul de guvernare este mult mai important decât orice discuție electorală”, se arată în punctajul PSD, consultat de Libertatea.
O decizie finală privind strategia PSD și PNL pentru alegerile din 2024 va fi luată în următoarele două luni, au precizat surse din conducerile celor două partide.
foto: Hepta
Graziela • 14.09.2023, 13:46
Avantajele asa-zisei "stabilitati" politice inseamna, de fapt, pastrarea "locului caldut" la carma guvernarii , pozitie obtinuta "cu multa truda si sudoare"!!! Se fac strategii si scheme politice multiple, prin care se sondeaza opinia publica. Se doreste a se demonstra ca avem o democratie eficienta, insa sloganurile lor pre-electorale sunt "deja fumate". Oamenii si-au pierdut increderea in parlamentari, sistemul sanitar, in fortele de ordine ale societatii, in justitie(ale carei legi strambe si pline de echivocuri conduc la judecati date cu "dubla masura"). In consecinta, s-ar putea ca anul electoral 2024 sa aduca surprize mari! Atentie, guvernanti ce va doriti, ca s-ar putea sa primiti reversul medaliei!