Potrivit experților, ofensiva de succes a fost efectuată în direcțiile de vest și nord-vest în regiunea Kursk. Bloggerii ruși susțin o „reducere a activității inamicului”, dar confirmă pierderea controlului asupra unor teritorii.

Materialele video și informațiile de la fața locului indică acțiuni de succes ale soldaților ucraineni în următoarele localități: Snagost (la sud de Korenevo), Kremnevo (la est de Korenevo), Olgovka (la est de Korenevo și la vest de Kremnevo), Cerkasi Porecinoe (la nord de Sudja), Malaia Loknia (la nord-vest de Sudja), Martinovka (la nord-est de Sudja); Zaoleșenka (la sud-est de Goncearovka).

„Operațiunea Ucrainei din regiunea Kursk a permis forțelor ucrainene să preia cel puțin temporar inițiativa pe câmpul de luptă într-o zonă din prima linie și să conteste inițiativa Rusiei la nivelul întregului teatru de război”, susține raportul ISW de pe 12 august.

După cum susțin analiștii, adâncimea incursiunii ucrainene din 10-11 august este de 25 de kilometri în districtul Belovski, regiunea Kursk. Oficialii ruși au recunoscut avansul grupurilor mobile, deși susțin că situația se „stabilizează”.

Nu există indicii că aceste grupuri rămân în zonă sau că forțele ucrainene operează dincolo de granița imediată a districtului Belovski, subliniază ISW.

Bloggerii militari ruși descriu evenimentele din regiunea Kursk drept „o descoperire de succes a forțelor armate ucrainene”. Ei se plâng că „inamicului i s-a permis să pună mâna” pe teritorii importante din punct de vedere strategic.

„Operațiunea ucraineană din oblastul Kursk și alte posibile incursiuni transfrontaliere ucrainene forțează Kremlinul și comandamentul militar rus să ia o decizie cu privire la posibilitatea de a considera granița internațională de o mie de kilometri cu nord-estul Ucrainei drept o linie de front legitimă pe care Rusia trebuie să apere, în loc de o zonă inactivă a teatrului, așa cum au tratat-o rușii ​​din toamna anului 2022”, cred experții ISW.

Forțele rusești disparate și adunate în grabă, care răspund incursiunii ucrainene în oblastul Kursk, sunt compuse din unități rusești prost pregătite pentru a crea structurile comune de comandă și control necesare coordonării operațiunilor.

Urmărește-ne pe Google News