150 de milioane de euro ar fi trebuit să coste desfășurarea a câteva mii de ofițeri și de echipe de protecție, în cadrul evenimentului care se va întinde pe trei zile. Însă amenințările de securitate din ce în ce mai mari și o serie de proteste interne planificate weekendul viitor au generat costuri mai mari cu 100 de milioane de euro, ducând la un total de 250 de milioane.

În 1953, s-au cheltuit 1,57 milioane de lire sterline pentru a organiza încoronarea Reginei – aproximativ 50 de milioane de euro în banii de astăzi.

Surse din Ministerul de Interne au dezvăluit că a fost întocmit un program special de control al traficului aerian pentru demnitarii care ajung în Marea Britanie pe calea aerului. Securitatea va fi întărită la punctele de aterizare – Northolt în Middlesex și Biggleswade.

Măsura vine pe fondul temerilor că protestatarii împotriva schimbărilor climatice ar putea viza sosirile cu avioanele private.

Un număr mare de ofițeri înarmați se va afla pe străzi, lunetisti vor fi amplasați pe acoperișuri și drone de poliție vor monitoriza mulțimile pentru activități suspecte.

Forțele Speciale vor fi, de asemenea, în așteptare, ca parte a Mecanismului de Apărare împotriva Terorismului din Regatul Unit, cu elicopterele Blue Thunder 2 pregătite în cazul unui atac.

Grenadier Guards, în timpul unui exercițiu | Foto: EPA

Este o sumă nebunească, dar acesta este unul dintre cele mai mari evenimente publice din istoria recentă. Sunt implicați mii de oameni, mulți fac ore suplimentare. Doar aducerea demnitarilor în țară și cazarea lor este o operațiune infernală în sine. Aceștia vor fi preluați în mare parte de escorta poliției de pe aerodromuri.

Ofițer britanic:

Ce ținute vor purta regele și regina

Între timp, Palatul Buckingham a dezvăluit ce ținute vor purta regele și regina la marele eveniment de pe 6 mai.

Regele Charles al III-lea va schimba mai multe robe în timpul ceremoniei de încoronare:

  • Roba de stat, purtată la intrarea în Westminster Abbey;
  • Tunica Giulgiului, purtată în timpul unei părți a ungerii;
  • Supertunica – în timpul investirii;
  • Roba regală, pe care monarhul o îmbracă în timpul încoronării;
  • Roba imperială, purtată la încheierea ceremoniei.

Roba de Stat a regelui este confecționată din catifea purpurie, cu dantelă de aur, și a fost purtată de regele George al VI-lea la încoronare în 1937. Și roba imperială, din catifea de mătase violet brodată în aur, a fost purtată de regele George al VI-lea .

Ede&Ravenscroft, cea mai veche firmă de croitorie din Anglia, a conservat și pregătit robele pentru încoronare.

Regina Camilla va avea două ţinute pentru ceremonie.

„Robe of State”, din catifea purpurie, a fost concepută în 1953 special pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a. S-au făcut pentru noua regină.

„Robe of Estate” este o creaţie imaginată de Royal School of Needlework, o renumită şcoală de broderie din Londra.

Foto: Hepta, royal.uk

 
 

Urmărește-ne pe Google News