Schema de tratament a fost făcută de directorul Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Streinu Cercel, spune şeful secţiei de Boli Infecţioase al Spitalului Victor Babeş din Timişoara.
„Aceşti pacienţi au beneficiat de un tratament antiviral specific care se pare a fost eficient, la două-trei zile ei deveneau negativi”, a spus Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pentru sursa citată.
Japonia și China își tratează bolnavii cu Avigan
În Japonia și China, bolnavii de coronavirus sunt tratați cu
Favipiravir (Avigan).
Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiei din Republica Populară Chineză, a declarat că mai multe tipuri de medicamente, în special, Remdesivir, Favipiravir japonez, au demonstrat eficacitatea clinică în tratamentul noului tip de coronavirus.
În plus, el a dat asigurări că China folosește diverse abordări tehnologice pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus, unele fiind deja testate pe animale.
Aprilie 2020: primul vaccin în studiu clinic pe oameni. Când ar putea fi disponibil pe scară largă?
Potrivit raportuldegarda.ro, compania de biotehnologii, Moderna Therapeutics (din Cambridge, Massachusetts) a livrat primele flacoane ale vaccinului său contra COVID-19 către Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) din Statele Unite, care se va ocupa de pregătirea vaccinului pentru testare umană.
Această testare va începe în luna aprilie și va fi efectuată pe un număr de 45 de subiecți sănătoși, pentru a evalua siguranța vaccinului. Această etapă inițială va dura aproximativ 3 luni.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro