Nu ai nimic pe numele tău. Mai poţi păţi ceva?

Atenţie! Băncile pot executa silit nu doar persoanele care fac credite, ci şi pe garanţii lor. Dacă creditul este purtător de ipotecă, atunci banca o va putea executa. Dacă a fost cogirat de o altă persoană, atunci banca îi poate cere acesteia banii sau, în lipsa lor, bunurile personale. Dacă băncii nu-i rămâne decât să pună poprire pe venituri, poate reţine cel mult 30% din salariul trecut pe cartea de muncă. În schimb, dacă ai venituri şi dintr- un contract de colaborare, banca îţi poate lua toţi banii încasaţi astfel. Cu alte cuvinte, scapă doar cei care nu au nici un fel de contract de colaborare, carte de muncă, proprietăţi şi conturi.

Dicţionar

– POPRIRE: procedură prin care un creditor urmăreşte, pe bază de hotărâre judecătorească, sumele cuvenite datornicului său de către o a treia persoană; reţinere din salariul cuiva (în contul unei datorii)
– EXECUTARE SILITĂ: Încasarea forţată, pe cale judecătorească sau prin mijloace fiscale, a unei datorii. Executarea silită poate fi directă sau în natură (ridicarea unor bunuri, evacuarea dintr-o locuinţă etc.) ori indirectă sau prin echivalent (încasarea de către creditor a unor sume obţinute prin vânzarea bunurilor debitorului ori prin poprire).
Așteptăm întrebări și sugestii la adresa de e-mail baniitai@libertatea.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News