Alimentatia contribuie la pastrarea sanatatii sau la aparitia unor boli. O alimentatie nerationala, nesanatoasa poate duce, de cele mai multe ori, la aparitia unor dezechilibre energetice.
Camelia Pop, profesor specialist in boli de nutritie, ne prezinta un ghid alimentar pentru a preveni aparitia bolilor. Pentru a avea o alimentatie sanatoasa, trebuie consumate alimente sarace in grasimi animale.
Carnea si conservele trebuie consumate rar.
Atentie la oua! Consumul in cantitati mari este interzis.
Margarina este mult mai nociva decat untul. Consumati-o cu masura!
Sucurile carbogazoase contin conservanti, coloranti si multe chimicale. Evitati-le pe cat posibil.
Zaharul alb si superrafinat, precum si siropurile sintetice sunt nocive pentru organism.
Consumate in exces, uleiurile si prajelile strica echilibrul digestiv.
Indicate pentru o alimentatie sanatoasa si fara riscuri sunt cerealele. Acestea asigura vitaminele si mineralele necesare organismului.
Consumul de apa.
Unul dintre cele mai importante „alimente” este apa. 80% din tesutul osos este format din apa, iar lipsa acesteia poate duce la deshidratare si la un joc mai mare intre vertebre si articulatii. De asemenea apa este necesara retinei. Tot lipsa apei duce si la constipatie, prin care toxinele acumulate nu reusesc sa iasa din organism. Chiar daca nu va este sete, trebuie sa beti minimum doi litri de apa pe zi. Este contraindicat sifonul, pentru ca contine bioxid de carbon.