Florian Lixandru va vorbi despre ora până la care candidații pot intra în sălile de examen, despre durata probelor scrise, despre ce nu au voie să facă cei care susțin examenul și despre notele pe care trebuie să le obțină pentru a fi declarați admiși la Bacalaureatul 2018.


Toate informațiile despre Bacalaureat 2018, AICI


Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.871 de candidaţi, dintre care 118.856 au absolvit în acest an liceul și 18.015 sunt din promoțiile anterioare, dar nu au susținut sau nu au promovat examenul până acum.

Probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatului 2018 încep luni 25 iunie, cu limba și literatura română. Marţi 26 iunie se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană), miercuri 27 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar joi 28 iunie va fi susținută ultima probă, cea la alegere dintre mai multe discipline, în funcție de profilul liceului absolvit.

Primele rezultate la Bacalaureatul 2018 vor fi afișate în 4 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi, pînă la ora 16.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2018 vor fi afișate în 9 iulie.

BACALAUREAT 2018. Modele de subiecte pentru probele scrise

Modelele de subiecte pentru examenul de Balacaureat 2018 au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

E.a) Limba şi literatura română

E.b) Limba şi literatura maternă

E.c) Matematică

E.c) Istorie

E.d) Anatomie – Biologie

E.d) Chimie

E.d) Fizică

E.d) Geografie

E.d) Informatică

E.d) Socio-umane

 
 

Urmărește-ne pe Google News