1. Că ai documentele necesare
Ca să obţii un credit nebancar, trebuie să ai la dispoziţie o adeverinţă de venit şi, bineînţeles, buletinul.
2. Că îţi vei permite numărul de rate
Înainte să faci creditul, cere un desfăşurător al ratelor, ca să te asiguri că nu se vor întinde pe o perioadă în care ţi-ai propus alte cheltuieli, spre exemplu. Avantajul acestor credite este că ele presupun, de regulă, sume micipe perioade scurte
3. Că ştii cât ai de plată la final
Atunci când te hotărăşti să îţi faci creditul, calculează exact cât trebuie să dai înapoi, ca să ştii la ce să te aştepţi. Nu te uita doar la dobândă, ci la toate costurile și comisioanele. Poţi folosi calculatoarele de credit ale acestor instituţii nebancare, pentru a vedea singur cât ai de plată la final.
4. Verifică toate modalităţile în care poţi plăti ratele
Întreabă agenţii cu care vei interacţiona pentru realizarea creditului despre toate posibilităţile prin care poţi să îţi plăteşti ratele. Roagă-i să îţi prezine avantajele fiecărui tip de procedură. Spre exemplu, în cazul anumitor instituţii nebancare, precum Provident, poţi primi rapid împrumutul chiar la tine acasă, de unde îl vei şi plăti prin ratele săptămânale.
5. Află cât de repede poţi beneficia de împrumut
Întreabă agenţii sau documentează-te atent în legătură cu perioada după care vei primi banii. Dacă ai o nevoie urgentă de aceşti bani, este esenţial să verifici timpul în care vei beneficia de împrumut. Teoretic, ar trebui să îi primeşti în cel mult 48 de ore de la solicitare.