Europa FM a realizat sâmbătă seară o ediție specială, moderată de Alice Iacobescu, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că declară de luni starea de urgență.
Prezenți în studiou, Cătălin Striblea și Tudor Mușat au spus că abia decretul pe care îl va emite președintele va arăta care sunt, concret, măsurile.
Sunat, Cristian Tudor Popescu a spus că ”starea de urgență rămâne o expresie, important e ce se va întâmpla. Ea nu e nici bună nici rea, în sine. Cred că a fost adusă pe scenă și ca să mascheze din efectul grotesc al felului în care a fost instalat acest guvern”. Gazetarul a atras atenția că achizițiile se vor face prin încredințare directă, fără licitație.
Crede cineva că cei obișnuiți să fure în România sunt mai speriați acum? Nu, unii se pregătesc să facă bani mulți. Să avem grijă la coruptovirus!
Cristian Tudor Popescu:
La rândul său, jurnalistul Cătălin Tolontan a spus că ”da, Constituția îi permite președintelui să suspende presa, dar asta nu înseamnă că o va face”.
Jurnalistul a continuat: ”Observ atât la președintele Klaus Iohannis, cât și la Raed Arafat și la procurori un discurs împotriva fake-news, în condițiile în care presa a fost onestă. De altfel, și populația, cu câteva excepții statistic explicabile, a respectat ce au cerut autoritățile. Să lase presa să-și facă treaba, ea rămâne o pârghie de control în mâna cetățenilor, una dintre puținele pentru a-și controla guvernanții, în condițiile stării de urgență!”
Jurnalistul Libertății și al Gazetei Sporturilor a dat exemplul afacerilor care au început deja. „Cu turismul la pământ, când statul îți garantează 50 de euro pe cameră, cât a dat hotelurilor unde i-a pus pe oamenii în carantină, practic ți-a salvat afacerea. Și unul dintre aceste hoteluri din București s-a nimerit să fie din lanțul Phoenicia, cu care era sub contract actualul important lider liberal Rareș Bogdan”.
Urmăriți emisiunea integrală:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro