Papa Francisc va opta pentru un meniu mediteraneean – italienesc pe durata vizitei sale în România şi „nu va avea timp să savureze mâncarea românească”, au declarat surse din cadrul Bisericii Catolice din România pentru Mediafax.
Suveranul Pontif va avea un meniu simplu, dar foarte bogat în legume. Potrivit presei din Italia, Papa Francis preferă să consume legume şi verdeţuri de sezon cu ulei de măsline.
În general, la primul fel, Papa alternează orezul (risotto) cu paste „în alb”, iar la felul doi preferă carne albă sau peşte proaspăt, scria recent repubblica.it. La desert, Suveranul preferă fructele de sezon.
Suveranul Pontif vine în țara noastră pe 31 mai, unde va sta până pe 2 iunie. București, Șumuleu-Ciuc-Iași-Blaj-Sibiu, acesta este traseul vizitei Sfântului Părinte. De dormit, Papa Francisc va dormi doar la nunțiatura apostolică din Capitală.
Vizita Papei Francisc se va desfășura la București, pe 31 mai, la Șumuleu Ciuc și la Iași, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, pe data de 2 iunie. Suveranul Pontif va pleca duminică, 2 mai, de pe aeroportul din Sibiu, conform programului oficial care a fost dat publicității recent de Vatican.
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro