Rețeta înghețatei din zer, cu prune și gutui a fost perfecționată alături de profesorii Facultăţii de Ştiinţa Alimentelor și i-a uimit pe jurații de la Paris, relatează a1.ro.
Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi pentru această înghețată, folosind principalul ingredient care la noi nu este valorificat destul de mult în industria alimentară.
Medaliatele pentru înghețata minune sunt studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, șef lucrări Iulia Bleoancă și doctorand Florentina Bucur. Înghețata este eco și bio în totalitate.
A durat însă mai mulți ani perfecționarea rețetei, dar munca intensă a meritat, pentru că fetele au primit cele mai mari distincţii ale industriei alimentare: medalia de aur şi trofeul Ecotrophelia.
„Înghețata Whoopie Ice. Am ales să folosim zerul pentru că este o resursă foarte bogată, insuficient valorificată la noi în țară. Din cotoarele de gutui am obținut toppingul”, povestește Ana-Georgiana Popa.
Citește și: VIDEO/ Voiau să se lase de școală, dar acum sunt premianți. 15 copii pregătiți într-un after-school social, mai buni decât alți 33.000 de elevi înscriși la o competiție națională
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro