„MIT (serviciul turc de informaţii – n..) a desfăşurat la Ankara cea mai importantă operaţiune de schimb de deţinuţi din ultima vreme, care a implicat 26 de persoane din închisori din şapte ţări diferite (SUA, Germania, Polonia, Slovenia, Norvegia, Rusia şi Belarus)”, a comunicat președinția turcă.

„Zece deţinuţi, inclusiv doi minori, au fost transferaţi în Rusia, 13 în Germania şi trei în SUA”, precizează sursa citată.

Cei 26 de deţinuţi care au făcut obiectul acestui schimb au fost transportaţi în Turcia cu şapte avioane, dintre care două din SUA, câte unul din Germania, Polonia, Slovenia, Norvegia şi Rusia, a adăugat președinția turcă.

În acest schimb, unul dintre cele mai importante de la încheierea Războiului Rece, alături de jurnalistul american Evan Gershkovich este de asemenea eliberat din Rusia fostul puşcaş marin Paul Whelan, notează AFP.

Kremlinul ar fi obținut eliberarea spionului său Vadim Krasikov, încarcerat în Germania pentru asasinarea unui fost comandant separatist ceceno-georgian.

Bild scrie că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, intenționează să-i primească personal pe deținuții politici eliberați de Rusia în cadrul acestui schimb de prizonieri.

Urmărește-ne pe Google News