Nu se știe deocamdată dacă atacul a provocat victime sau pagube în interiorul bazei, spun două surse din domeniul securității, citate de Reuters.

Una dintre surse a declarat că rachetele au căzut în interiorul bazei.

Postul libanez de televiziune Al Mayadeen, citat de Mehr News Agency, susține că trei explozii au fost auzite luni la baza Ain al-Asad, cauzate cel mai probabil de atacuri cu rachete sau drone. Potrivit unui oficial irakian din domeniul securității, baza a fost lovită de două rachete.

Ain al-Asad este cea mai mare bază aeriană americană din Irak. Ultimul atac cunoscut asupra acestei baze a avut loc pe 26 iulie.

Acest atac survine pe fondul unor tensiuni sporite în Orientul Mijlociu, unde Iranul intenționează să atace Israelul sub pretextul răzbunării morții liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, ucis miercurea trecută, la Teheran.

Mișcarea şiită libaneză Hezbollah, aliată a Iranului, a jurat, la rândul ei, răzbunare după ce comandantul său şef Fuad Shukr a fost ucis săptămâna trecută într-un bombardament efectuat de armata israeliană.

Preşedintele american Joe Biden și-a reunit echipa de securitate naţională în camera de criză de la Casa Albă pentru „a face o evaluare a ultimelor evoluţii din Orientul Mijlociu”.

Urmărește-ne pe Google News