Cea mai mare despăgubire a fost de 5,47 milioane de lei, achitată unui fermier din Ilfov, ale cărui culturi de rapiță și grâu de toamnă au fost afectate de grindină.

Următoarea este o despăgubire de 2,85 milioane de lei pentru un fermier din Dâmbovița, care s-a confruntat cu mai multe fenomene: secetă, furtună, grindină și incendiu.

Constanța a fost cel mai afectat județ, cu aproape 600 de avizări la plată, urmat de județul Olt – cu peste 320 de avizări și Dolj – cu 310 avizări.

Grindină și furtuni

Cele mai frecvente riscuri avizate în acest sezon au fost grindina, furtunile și ploile torențiale, fiecare generând peste 1.000 de notificări de daună.

„Nu mai putem vorbi de sezonalitatea fenomenelor meteorologice sau de un calendar agricol stabil valabil pentru întreaga țară. Eficiența în gestionarea riscurilor trebuie să devină o prioritate pentru fiecare fermier”, a declarat Horia-Adrian Lupu, directorul general al Agra Asigurări.

Începând cu anul 2016, Agra Asigurări este cel mai mare asigurător din domeniul agricol din România, potrivit societății.

Urmărește-ne pe Google News