Conform unui comunicat al UNSAR, valoarea celor mai mari cinci indemnizaţii plătite în baza acestui tip de poliţă a fost de peste trei milioane de lei.

„O analiză detaliată a acestor cazuri arată că 4 din cele 5 indemnizaţii au fost acordate ca urmare a decesului persoanelor asigurate. A cincea despăgubire a fost acordată pentru o îmbolnăvire gravă”, se menţionează în comunicatul UNASR.

Toate cazurile au fost determinate de îmbolnăviri de cancere, stop cardiorespirator şi diabet zaharat, mai arată sursa citată.

„Aceste realităţi sunt o dovadă în plus a rolului esenţial pe care îl joacă asigurările de viaţă în protecţia financiară a familiilor atunci când apar evenimente nefericite. Din păcate, vedem zilnic cum evenimente neprevăzute pot afecta dramatic o familie. Asigurările de viaţă nu pot preveni tragediile, dar pot oferi un sprijin financiar esenţial familiilor afectate, ajutându-le să treacă mai uşor peste momentele dificile”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Potrivit sursei citate, trei dintre cele cinci poliţe de asigurare au fost contractate individual, una dintre ele fiind asociată unui credit ipotecar, iar două au fost asigurări de grup, încheiate de companii pentru angajaţii lor, prin programe de beneficii extrasalariale.

Reprezentanţii UNSAR susţin că asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în susţinerea politicii lor sociale.

Astfel, majoritatea membrilor OECD, precum şi o bună parte dintre statele membre UE stimulează prin mijloace fiscale achiziţia de asigurări de viaţă, care sunt privite ca investiţii importante şi necesare pentru dezvoltarea şi sustenabilitatea bunăstării individuale şi a economiei în ansamblu.

Urmărește-ne pe Google News