Prețul final este cu aproape două treimi mai mic decât prețul original cerut, care se ridica la 165 de milioane de dolari în anul 2018.

Cea mai scumpă casă vândută vreodată la o licitație

Cu toată reducerea de peste 100 de milioane de dolari, această tranzacție a bătut recordul pentru cea mai scumpă casă vândută vreodată la o licitație, a declarat Laura Brady, directorul executiv al Concierge Auctions.

Recordul anterior era de 42,5 milioane de dolari și a fost stabilit în anul 2018, fiind vorba de o vilă din Florida.

Case de oaspeți, piscină și grădină

Proprietatea vândută acum are peste 1.850 de metri pătrați, trei case de oaspeți, o piscină, terenuri de tenis, grădini și fântâni.

În total, există 13 dormitoare, 17 băi, 5 birouri, o cameră de jocuri și o sală de forță. Curtea poate primi 30 de mașini și poate fi accesată prin două puncte păzite.

Udvar-Hazy a cumpărat proprietatea acum 30 de ani și a construit clădirea principală la finalul anilor 1990. Actuala proprietate a fost asamblată de proprietar prin unificarea a trei loturi de teren.

Miliardar din aviație

Miliardarul deține Air Lease Corp, o companie de leasing aviatic, și are o avere estimată la 4,3 miliarde de dolari.

Steven F. Udvar-Hazy (stânga), om de afaceri maghiar-american, a fost distins în 2016 cu Marea Cruce a Ordinului de Merit al Ungariei de către prim-ministrul maghiar Viktor Orban (dreapta) | Foto: Profimedia

Până să fie scoasă la licitație, proprietatea a stat doi ani la vânzare. În ianuarie însă, miliardarul a pus-o în vânzare prin intermediul Concierge Auctions, o platformă digitală care a mai scos anterior la licitație vile în Phuket, The Hamptons sau Malibu.

Obligat să o predea la prețul oferit

Însă proprietatea imobiliară a fost licitată fără un preț de pornire, astfel că miliardarul este obligat să accepte cea mai mare ofertă. Un purtător de cuvânt al lui Udvar-Hazy nu a răspuns solicitării de comentare a vânzării.

Staruri precum Denzel Washington, Sylvester Stallone și Eddie Murphy au la rândul lor domiciliul în același cartier.

Beverly Hills este un mic orășel de lângă Los Angeles, cunoscut pentru faptul că este înțesat de proprietăți de lux și că este domiciliul multor vedete din Hollywood.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Foto: luxury-architecture.net

Urmărește-ne pe Google News