Judecătorii CEDO s-au pronunțat astăzi în speța Bărbulescu vs România, în care un bărbat de 37 de ani, fost angajat al unei companii de vânzări, a reclamat faptul că firma i-a încălcat dreptul la viață privată monitorizându-i conversațiile cu logodnica și cu fratele prin Yahoo Messenger.
Reclamantul a ridicat aceeași problemă și în intanțele naționale, în cadrul procesului în care a contestat decizia companiei de a-l concedia,însă hotărârea magistraților români a fost în sensul că anagajatorul a respectat legea atunci când l-a dat afară. Atât tribunalul București, cât și Curtea de Apel București, au decis că societatea angajatoare a urmat întocmai procedurile de concediere. În ceea ce privește monitorizarea conversațiilor de pe internet, au exonerat firma de răspundere, întrucât reprezentanții acesteia au demonstrat că angajatul a încălcat regulamentele interne, care interziceau ca internetul și calculatoarele să fie folosite în scop personal.
Nemulțumit de sentințele din România, bărbatul a ajuns la CEDO. Aici însă, după o analiză laborioasă, magistrații n-au găsit nicio greșeală a autorităților judiciare române și au respins solicitarea petentului de a se constata încălcarea dreptului său la viață privată prin monitorizarea conversațiilor de pe internet!

 
 

Urmărește-ne pe Google News