În luna mai a anului trecut, au luat o foaie și un pix și au scris un mesaj pentru Michelin, anunțând că vor ceva diferit.

„Am preluat restaurantul acum 12 ani. În primul rând, am vrut să ne distrăm. Am adăugat toate experiențele noastre anterioare, inclusiv cele internaționale, inventând și creând un restaurant care a fost un succes. Ne place meseria noastră, ne place atmosfera jovială, ne place să ne distrăm la masă și în bucătărie”, spune Stefano Terigi.

 „Astăzi, după cinci ani de stea Michelin, nu o mai dorim, vrem să recăpătăm acea dorință de a ne distra, pe care am pierdut-o. Steaua Michelin este o onoare, dar impune, de asemenea, un stil și un fel de presiune asupra alegerii meniului și a atmosferei restaurantului, care nu mai este a noastră.

Ne-am dat seama că vrem să redevenim un restaurant pentru fiecare zi și pentru fiecare ocazie, unde clienții se pot bucura de experiență și se pot distra într-o atmosferă prietenoasă. Vrem să lucrăm cu un zâmbet”.

„Primirea stelei a fost o realizare importantă”

Experiența acestora a avut un succes imediat. S-au axat pe o bucătărie substanțială, apoi au adăugat câteva preparate mai contemporane și mult mai multă atenție pe servicii.

Elena Lasconi, interviu integral la 55 de întrebări – powered by Libertatea: „Muncim și tot săraci suntem” | EXCLUSIV
Recomandări
Elena Lasconi, interviu integral la 55 de întrebări – powered by Libertatea: „Muncim și tot săraci suntem” | EXCLUSIV

Ei și-au dorit steaua Michelin, primirea ei fiind o surpriză: „A fost o stea atipică, meniul nostru a fost unul colorat, locul nu atât de formal. Primirea stelei a fost o realizare importantă, a fost o emoție foarte puternică”.

Odată cu steaua, desigur, restaurantul s-a schimbat. Înainte de recunoașterea Michelin, restaurantul servea 35.000 de persoane, iar apoi a scăzut la 11.000. Prețurile au crescut în mod natural.  Meniul de la început reflecta parțial stilul lor de dinainte, dar ulterior au ales să își modeleze oferta „Michelin Style”.

„Am acordat din ce în ce mai multă atenție detaliilor, serviciului, felului de mâncare, tehnicii, alegerii ingredientelor. Ghidul aduce cu sine o așteptare pentru cei care îl urmează: inevitabil, clienții Michelin așteaptă o anumită formalitate”, spune Lorenzo Stefanini.

„Eram proprietarii unui loc care nu ne aparținea”

Totul a fost bine, până când s-au uitat în jur și au descoperit faptul că restaurantul nu îi mai reprezintă.

„Eram proprietarii unui loc care nu ne aparținea. În cele din urmă, am vrut să ne distrăm, să fim incluzivi, am vrut să fim un loc pentru toată lumea. Clienții noștri cu stea deveniseră în principal străini, cu o mare putere de cumpărare, iar Lucchese veneau acum doar pentru sărbători.

Ultimatum de 24 de ore pentru Putin: „Ori oprește agresiunea, ori le dau ucrainenilor rachete Taurus să atace Rusia”, anunță Friedrich Merz, favoritul la postul de cancelar al Germaniei
Recomandări
Ultimatum de 24 de ore pentru Putin: „Ori oprește agresiunea, ori le dau ucrainenilor rachete Taurus să atace Rusia”, anunță Friedrich Merz, favoritul la postul de cancelar al Germaniei

Acum ne-am întors la a fi un loc unde poți mânca mâncare adevărată, unde există o listă de vinuri distractivă, unde există un raport bun calitate-preț. Să fii proprietarul unui local care nu te reflectă și pe care poate nici nu ți-l poți permite nu are sens, dar mai presus de toate devenisem statici. Ne lăsasem deoparte dorința de a evolua, de a ne distra și de a improviza”, a spus Benedetto.

cei trei bucătari Il GiglioIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„Chiar și din punctul de vedere al gătitului, pierdusem distracția. Dacă respecți regulile, chiar dacă sunt doar induse, de a fi în ghidul Michelin, nu te mai poți exprima așa cum îți dorești. Sau, mai degrabă, noi nu mai puteam. Acum vrem să oferim ceea ce ne-am dori să experimentăm într-un restaurant dacă am fi noi clienții”, a spus Lorenzo.

În ceea ce privește noul restaurant, aceștia vor ca localul să fie plin, un loc în care clienții să se simtă confortabil și să se distreze. Au vorbit cu Michelin, iar acum au schimbat deja totul: nota medie de plată s-a înjumătățit, fără a renunța la calitatea produselor. „Am păstrat meniul de degustare, dar antreurile vin toate împreună, pentru a fi consumate împreună, iar apoi există un prim și un al doilea fel.

Filmul intervenției medicale în cazul lui Silviu Prigoană, prezentat pas cu pas de DSU: „Au efectuat fără oprire manevrele de resuscitare”
Recomandări
Filmul intervenției medicale în cazul lui Silviu Prigoană, prezentat pas cu pas de DSU: „Au efectuat fără oprire manevrele de resuscitare”

Acum, pentru preparatele noastre folosim toate părțile animalului, nu mai avem porumbel, dar avem rinichi, cei de la cea mai bună măcelărie din Italia, dar fiind rinichi, costă încă 5 euro kilogramul. Scădem prețurile prin alegerea produsului și prin prelucrare: cu carnea care rămâne din oasele de miel facem ragout, primele feluri de mâncare sunt hipertradiționale: servim spaghete cu lupin (care costă jumătate din prețul scoicilor) și sunt delicioase, și tagliatelle cu cicade, supă de spelt cu sos de caciucco, risotto de legume cu usturoi sălbatic”, a spus Lorenzo.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

De ce a murit Silviu Prigoană. Cauza decesului a fost sabilită de legiști
Știrileprotv.ro
De ce a murit Silviu Prigoană. Cauza decesului a fost sabilită de legiști
Ce se întâmplă chiar în aceste momente cu copiii Adrianei Bahmuțeanu: "Din respect pentru memoria lui Silviu..." Ce detalii s-au aflat, după scandalul cu Poliția
Viva.ro
Ce se întâmplă chiar în aceste momente cu copiii Adrianei Bahmuțeanu: "Din respect pentru memoria lui Silviu..." Ce detalii s-au aflat, după scandalul cu Poliția
Văduva lui Prigoană, prima reacție după moartea soțului ei. Ți se rupe inima. Surpriză! Cine se va ocupa de înmormântare: ”Mi-a lăsat o listă”. Înhumat sau incinerat?
Libertateapentrufemei.ro
Văduva lui Prigoană, prima reacție după moartea soțului ei. Ți se rupe inima. Surpriză! Cine se va ocupa de înmormântare: ”Mi-a lăsat o listă”. Înhumat sau incinerat?
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
FANATIK.RO
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
GSP.RO
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
SURPRIZĂ la Hollywood! Celebra actriță a anunțat că este însărcinată cu al patrulea copil
Elle.ro
SURPRIZĂ la Hollywood! Celebra actriță a anunțat că este însărcinată cu al patrulea copil
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris' Ce s-a întâmplat după ce a trimis mesajul
Unica.ro
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris' Ce s-a întâmplat după ce a trimis mesajul
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Mărturia unui tânăr vizat de triplul asasinat pus la cale de avocata din Ilfov: "Familiile noastre sunt șocate și îngrozite"
Observatornews.ro
Mărturia unui tânăr vizat de triplul asasinat pus la cale de avocata din Ilfov: "Familiile noastre sunt șocate și îngrozite"
Horoscop 14 noiembrie 2024. Balanțele au ocazia să dea dovadă de răbdare, de toleranță și de bunăvoință față de cei din jur
HOROSCOP
Horoscop 14 noiembrie 2024. Balanțele au ocazia să dea dovadă de răbdare, de toleranță și de bunăvoință față de cei din jur

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI