„Cum arată disperarea unui om, știm în mare parte. Dar cum arată disperarea unui copil? Am vizitat astăzi copiii orfani… cel mijlociu tresaltă de fiecare dată când aude o ambulanță pe drum…. „vine mama”. Apoi întreabă ” când vine mama?”… de multe, multe, multe ori pe zi…. Fetița „cea mare” îi spune mătușii: „Mi-e dor de mama!” și apoi… „poți fi tu mama mea?”… off… înțelegând că nu se poate, continuă… „dar aș vrea să mă renasc, se poate?” „Așa ai putea să mă naști tu să fii mama mea, nu?”…. mătușa tace și plânge. Nu avem cum să o aducem înapoi pe mama lor, dar poate, medicii și personalul medical din maternitate pot fi mai sensibili de azi înainte… POATE”, a scris preotul.

Ministerul Sănătății a anunțat că la Spitalul Mavromati din Botoșani, unde vineri a murit Alexandra Ivanov, o tânără mămică, inspectorii sanitari au „identificat mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul unităţii spitaliceşti, aflat în serviciu la data evenimentului”.

Pacienta a fost ignorată aproape șapte ore pe patul de spital. Practic, de la ora 00:45, când s-a administrat ser fiziologic și un medicament, până la 07:35, când tânăra a intrat în șoc, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire medicală, scrie în raport.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, că e „foarte serios afectat” de cazul de la Maternitatea din Botoşani și că „acest eveniment nu a fost atât de mult legat mai degrabă de o eroare medicală, cât de o lipsă de interes şi empatie”.

Tânăra a sunat la 112 joi seara, 17 august, după ce începuse să sângereze. Era însărcinată și avea dureri mari. O ambulanță a preluat-o de acasă, din Botoșani, iar la ora 23.05 era deja la Maternitatea Spitalului Mavromati. Acolo i s-a spus că i se va face un chiuretaj a doua zi, când va veni medicul ginecolog care îi urmărea sarcina.

Au urmat ore de agonie pentru tânăra femeie, iar fratele ei a publicat mesajele schimbate pe telefon cu soțul. Ultimul scrie de Alexandra, la ora 07:05, vineri de dimineață, era către mama ei: „Nu am aer”. La ora 7:35 Alexandra a intrat în șoc, iar la ora 8:20 a fost declarat decesul, la Terapie Intensivă.

Urmărește-ne pe Google News