Pavel Antov, cofondator al uneia dintre cele mai mari companii producătoare de cârnați din Rusia, a fost ales în Adunarea Legislativă a Regiunii Vladimir în 2018, din partea partidului Rusia Unită, și a condus Comisia pentru politică agrară, managementul mediului și ecologie. A apărut în Forbes drept cel mai bogat deputat rus, cu un venit anual declarat de puțin sub 130 de milioane de lire sterline.
Pe 21 decembrie, Antov a plecat cu un grup de prieteni în India pentru a-și serba ziua de naștere.
Grupul s-a cazat la Sai International din Rayagada, un district din statul Odisha din sud, iar pe 23 decembrie, unul dintre prietenii săi, Vladimir Bidanov, tot om de afaceri, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit mort în camera în care era cazat. Potrivit poliției, acesta ar fi suferit un infarct.
Două zile mai târziu, multimilionarul Pavel Antov a fost găsit mort în fața hotelului în care era cazat. Potrivit presei indiene, mogulul rus al cârnaților a sărit de pe acoperișul hotelului și a fost găsit într-o baltă de sânge. Ghidul său indian l-a dus de urgență la spital, însă nu s-a putut face nimic.
Autoritățile indiene nu văd nimic suspect în moartea celor doi
Consulul general al Rusiei la Calcutta, Alexei Idamkin, a declarat pentru agenția rusă de știri RIA Novosti că autoritățile indiene și reprezentanții Rusiei în India nu văd nimic suspect legat de moartea celor doi.
Oficialul a mai precizat că ancheta în cazul primului decedat a fost deja finalizată, iar trupul acestuia a fost incinerat.
Potrivit presei din India, poliția „nu exclude posibilitatea ca Pavel Antov să fi devenit deprimat din cauza morții prietenului său și să se fi sinucis”.
Afaceristul rus a criticat războiul declanșat de Rusia în Ucraina
În iulie, Antov a postat o știre pe WhatsApp în care a catalogat atacurile cu rachete ale Rusiei asupra Kievului drept o „teroare” îndreptată către civilii ucraineni.
„O fată a fost scoasă de sub dărâmături, tatăl fetei pare să fi murit. Pe mamă încearcă să o scoată cu o macara – e prinsă sub o lespede. Trebuie să spunem adevărul, asta nu altceva decât teroare”.
Ulterior, el și-a șters comentariul și a declarat că postarea sa pe rețelele de socializare a fost „o neînțelegere nefericită” și o „eroare tehnică”. A insistat că „l-a sprijinit întotdeauna pe președinte” și că a susținut „sincer” obiectivele operațiunii militare a lui Putin.
Foto: Profimedia